Haberler

PERDER üyeleri Tadelle tesislerinde…


Anadolu’nun dört bir yanından Ordu’ya gelen PERDER üyeleri Tadelle üretim tesislerini gezdi.

Karadeniz Perakende Konferansı kapsamında Sanset Gıda firmasının üretim tesislerini ziyaret eden PERDER üyeleri; Tadelle, Sarelle ve Sagra’nın nasıl üretildiğini yerinde inceleme fırsatı buldular. Ordu’da üretim yapan Sanset Gıda yetkilileri tarafından, üretim aşamaları hakkında bilgi verildi. Çok titiz hijyen koşulları altında üretim yapan firma, teknolojik yatırımlarıyla ve laboratuvar laboratuvar çalışmalarıyla beğeni topladı.

Sanset Gıda Hakkında

Toksöz Holding bünyesindeki Sanset, TMSF’den Eylül 2007 tarihinde Tadelle, Sarelle, Gol, Gofy ve Sagra markalarını alarak gıda sektörüne adım attı.

Üretim tesislerinde yüksek sağlık ve güvenlik standartlarına sahip olan Sanset, üretimini dünyanın en zengin fındık bahçelerinin bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nin Ordu ilinde gerçekleştiriyor. Fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 30 bin ton.

750’yi aşan üretim, satış ve pazarlama kadrosuna sahip olan Sanset Gıda’nın hedefleri arasında yapılacak yeniliklerle gelişmeye hazır olan Türkiye çikolata pazarını daha da büyütmek ve orta vadede pazardan aslan payını almak yer alıyor.

Sanset ürünleri trans yağ, gıda boyası ve katkı maddeleri içermiyor. Üretimde Doğala özdeş” olarak tabir edilen ve kimyasal reaksiyonlarla elde edilen vanilya esansı yerine, doğal bitkilerden elde edilen katkısız vanilya kullanılırken, Soya Lesitini hammaddesi satın alınırken de genetiği değiştirilmemiş soyaolmasına dikkat ediliyor. Özellikle kontrol edip, ithal hammaddelerini bu standartlara uyan firmalardan satın alıyor.

Kullanılan fındığı, uzmanlar daha bahçedeyken seçiyor. Daha sonra özel yöntemle kavrulan fındıkları ürünlerinde kullanıyor. Sagra fındık kalitesine göre özel kavurma tekniğinden geçen fındıklar aroma, lezzet ve besin değerlerini kaybetmemekte. Bir başka hassas olunan konu ise süt tozu. Prosesi özel süt tozu kullanılıyor. 100 üreticiden 90’ı, standart süt tozu kullanmayı tercih ediyor. Sanset ise tadı diğerlerinden daha kalıcı olan ve kakao ile karışımından iyi sonuç elde edilen diğer süt tozunu kullanmayı tercih ediyor.