Haberler

Patron sustu çalışanlar anlattı


03 Nisan 2015

“Daha iyisi için…” sloganıyla yeni bir dönem başlatan Altunbilekler, çalışanlarının düzenlediği basın toplantısında çalışanlarını dinledi.

Altunbilekler’in Bağlıca mağazasında alışveriş ortamında düzenlenen basın toplantısında Altunbilekler Genel Müdür Yardımcısı Öznur Altunbilek, “Bu dükkânları sabah açan, müşteriye en iyi hizmeti sunan, akşam kapatan onlar. O yüzden bizi en iyi çalışanlarımız anlatır” diyerek, sözü çalışanlara verdi. Manav, kasap, şarküteri, reyon görevlisi, fırın ustası ve mutfak annesi, Altunbilekler ailesi olarak müşteri için nasıl fark yarattıklarını, “Daha iyisi için…” sloganıyla başlattıkları yeni dönemde başkentin alışveriş kültürüne katacaklarını anlattılar. Altunbilekler’in misafirperverliğini bu kez de kameralar önünde sergileyen çalışanlar,  alışverişin püf noktalarını ve dikkat edilmesi gerekenleri sıraladılar.

Basın toplantısında perakende sektöründeki 30 yılı aşkın öykülerini anlatan Genel Müdür Yardımcısı Öznur Altunbilek, bugün 72 mağazayla Ankara’nın her yerine ulaştıklarını ve ilk günün heyecanıyla başkentlilere hizmet verdiklerini söyledi. “Biz Ankarayız! Bir Ankara markasıyız! Ankaralılarla kocaman bir aileyiz. Küresel düşünüyor, yerel hareket ediyoruz” diyen Altunbilek, Altunbilekler olarak müşteri memnuniyetini sürdürülebilir kılmak için her yeni gün “daha iyisi için” ne yapabileceklerini araştırdıklarını anlattı.

Günde 80 bin kişiye hizmet veren ve ortalama 10 bin çeşit ürün sunan Altunbilekler’in taze ürün gruplarıyla öne çıktığını ve semtinin marketi olmak için müşteri ihtiyaçlarını önceliğine koyduğunu belirten Altunbilek, bugün 37 bin 340 metrekare toplam satış alanına sahip mağazalarında müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için 15 bin metrekarelik bir lojistik merkez, 10 bin 100 metrekarelik bir alanda kurulu Genel Müdürlük, modern et entegre tesisleri ve akıllı mutfak ile en güvenilir gıda tedarik zincirini oluşturduklarını anlattı.

Söz Altunbilekler’de…

Altunbilekler’de müşteriyi ilk karşılayan yüz olan Manav Uğur Ercan, “Altunbilekler huzurlu bir işyeri ve bir aile ortamı. Çalışana değer veriliyor. Bizim yüzümüz gülünce biz de müşterimize güler yüzlü oluyoruz” sözleriyle başladığı konuşmasında müşteri memnuniyeti için neler yaptıklarını şöyle anlattı: “Çok çalışıyoruz. Tezgâhlarımızdaki sebze ve meyveyi günlük olarak taze taze sunuyoruz. Mevsimine göre her gün 70 çeşit ürün sunuyoruz. Halde en iyi sebze meyveyi seçmek için tüm gece çalışan bir ekibimiz var. Her gece 02.00’den itibaren sabaha kadar en taze ve kaliteli ürünleri seçiyoruz. Biz raflarımızda titizliğe, temizliğe, düzene önem veririz ve ürünümüzü sevgiyle sunarız. Ben tezgahı doldurup bir hafta satmam bir ürünü. Her gün azar azar sipariş ederim ki taze olsun. Sebze meyvenin tezgahımıza nereden geldiğini biliriz. Ürünümüzü tanırız. Tarlanın en tazesinin, bahçenin en kalitelisinin seçildiğini biliriz. Bu yüzden de müşteriye gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliyorum. Alışveriş yaparken müşterilerimize ürün künyelerine bakarak almalarını öneriyorum. Müşterilerimiz ürünlerimizin üzerlerindeki künyelere bakarak ürünün nerede üretildiğini, tarladan ne zaman koparıldığını inceleyebilirler ve tazeliğine güvenerek alabilirler.”

Etimize güveniyoruz, sürpriz yok

35 yıldır sektörde olan Altunbilekler’in 3 yıldızlı kasabı Kemal Kaya ise, “Altunbilekler’de başarınız ödüllendirilir. Ben de işimde uzman olduğumu kanıtlayarak üç yıldızımı aldım ve şimdi yeni uzmanlar yetiştiriyorum Altunbilekler için” dedi. Kaya, Daha iyisi için ne yaptıklarını ise şöyle anlattı: “Daha iyisi için en güvenilir besi çiftlikleriyle çalışıyoruz. Buradan etiyle ünlü restoranlara bile mal sattığımız olur. Etin bize nasıl ulaştığını da biliriz. Etlerimiz et entegre tesisinde veteriner kontrolünden geçtikten sonra mağazalarımıza soğuk zincirde vakumlu olarak gelir. Biz de etleri müşterilerimizin damak zevkine ve isteğine uygun olarak özenle hazırlayıp reyonlarımıza yerleştiririz. Müşterimiz bizi mahallenin kasabı gibi görür. Reyonda tazeliğini görüp aldığı eti evine gidip açtığında sürpriz yaşamaz. Tüketici et alırken menşeini sorgulamalı, güvenmediği ürünü almamalı.”

Ürünü önce ben tadarım, beğenmediğimi tavsiye etmem

Şarküteri reyonunda çalışan Özden Özdemir, “Şarküteri reyonumuzda menşei belli olmayan hiçbir ürünümüz yok. Burada en ucuz ürünümüz bile kalitelidir. Reyonlarımızda her damak zevkine uygun peyniri, zeytini, et ürünlerini bulursunuz. Yöresel ve ulusal tüm markaları bulunduruyoruz. Ben müşterimin damak tadını bilirim. Burada ürünü önce ben tadarım, beğenmediğim hiçbir ürünü de tavsiye etmem. Reyonumda her şeyin tadına bakabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Saha önce hiç çalışmamış kadınları istihdama katıyor

Altunbilekler, fırın personelini ise daha önce hiçbir iş tecrübesi olmamış kadınlardan seçerek ve onları iş hayatına katarak büyük bir sosyal sorumluluk örneği sergiliyor. Bunlardan biri de Altunbilekler’in fırınında her 2 saatte bir sıcacık ekmek, pasta çıkaran Afide Arslan. “Altunbilekler benim ona kattığımdan çok daha fazlasını bana kattı” diyen Arslan, “Biz burada evimizin mutfağında nasıl çalışıyorsak öyle çalışıyoruz. Kendi fırınımızda Mirabelle markasıyla üretiyoruz. Bu işte ustayız ve ustalığımızı da lezzet hikâyelerine dönüştürüyoruz. Sıcak ekmek kokularımızla çocukluk hatıralarına döndürüyoruz müşterilerimizi…” diye konuştu. Arslan, tezgâhlarında tatlı ve tuzlu yaklaşık 100 çeşit ürün sergilediklerini, tatlılarda kesinlikle glikoz kullanmadıklarını anlattı.

Hizmette iddialıyız

Kuruyemiş reyon sorumlusu Sonnur Alış da Altunbilekler çalışanlarının bir aile olduğunu vurguladı. “Müşteri her markette sepetini ortalama aynı fiyatlara doldururken Altunbilekler’de farklı olarak güleryüz, samimiyet ve iyi hizmeti de sepetine koyabiliyor. Ürün her yerde bulunur ama biz hizmette iddialıyız” dedi.

Müşteri güleryüz ve samimiyet arıyor

Altunbilekler’in orta reyon şefi Yasemin Bayram, “Altunbilekler benim. Benim olduğum yerde Altunbilekler var. Altunbilekler’in geleceği de benim” sözleriyle Altunbilekler çalışanı olarak hissettiklerini paylaştı. Yasemin Bayram, “Akademi’de aldığımız eğitimlerle de işimizi sahiplenerek yapmayı, güleryüzle yapmayı öğrendik. Altunbilekler’de bize yükselme imkânı tanıyorlar. Bu da bizi motive ediyor” dedi. Yasemin Bayram, “Bugün müşteri artık fiyata bakmıyor, güleryüz ve samimiyet arıyor ve biz de ilgi ve alakamızla onları rahat ettirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Müşteri memnuniyeti kasadan zirveye ulaşıyor

Müşterinin mağazadaki son uğrak noktası kasada “Müşteri memnuniyetini zirveye taşımak bizim görevimiz” diyerek çalışan Amine Ladik Yaman da üç yıldızlı uzman kasiyerlerden. “Altunbilekler’de müşteriyi güleryüzlü uğurlamak benim görevim” diyen Yaman, “Kasa sistemimiz son teknolojik yeniliklerle donatılmış durumda. Ürünleri hızlı ve doğru hesaplıyoruz. Müşterinin poşetlerini hazırlamalarına yardım ediyoruz, ihtiyaç halinde evlerine kadar eşlik ederek uğurlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kasalarımızda en büyük hassasiyetimiz uzun kuyruklar oluşmasına fırsat vermemek. Kısacası biz Altunbilekler’de müşterimizi bir misafir gibi ağırlıyoruz ve farkımızı da güleryüzümüzle ortaya koyuyoruz. Müşterimizi para üzerlerini sayarak almaları, aldıkları bütün ürünleri poşetlerine koymuşlar mı bakmaları gibi konularda uyarıyoruz” diye konuştu.

Mutfak annesiyle verimliliği artırıyor

Altunbilekler’in çalışanın verimini arttırmak için hayata geçirdiği projelerinden biri de mutfak anneleri. Mutfak anneleri, çalışanların hem ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de motivasyonlarını sağlıyor. Mutfak Annesi Sema Dilliburun, “Mesai arkadaşlarımın müşterilerimize daha iyi hizmet edebilmesi için arka mutfakta ben de onlara hizmet ediyorum, en iyi yemeği hazırlıyorum, en iyi çayı demliyorum, yorgunluk kahvelerini yapıyorum, hasta arkadaşlarıma nane limon kaynatıyorum, dertlerini dinliyorum. Onların müşteriye daha iyi hizmet verebilmeleri için elimden geleni yapıyorum” dedi.