Duru Bulgur, PERDER üyelerini misafir etti
29 Eylül 2011
İstanbul PERDER üyeleri, Duru Bulgur’u ziyaret etti ve bulgur üretim sürecini yerinde inceledi
İstanbul PERDER üyeleri iki günlük gezi programının ilk gününde Mevlana Türbesi, Akaydın Keykubat Camisi ve Sille Konakları gibi Konya’nın tarihi değerlerini de yakında görme fırsatı buldular. Üyeler, daha sonra Köşk Restoran’da gerçekleştirilen akşam yemeğinde Duru Bulgur yöneticileriyle bir araya geldiler. Burada bir konuşma yapan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün; perakendecinin, rafına koyduğu ürünlerin hangi süreçten geçerek satışa sunulduğunu bilmesinin önemine değindi. Özellikle de bulgur gibi geleneksel bir ürünü modern tesislerde, yüksek standartlarda tüketiciye ulaştırdığı için Duru Bulgur yöneticilerine teşekkür etti. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru da, yerel zincirlerin Türkiye ekonomisi ve gıda sektörü açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek PERDER üyelerini ve sektör temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Üyeler, programın ikinci gününde kazı çalışmalarının devam ettiği Çatalhöyük’ü gezdiler. Ardından Duru Bulgur’un Karaman’daki üretim tesislerini ziyaret eden PERDER üyeleri, burada buğdayın toplanma aşamasından bulgur haline gelme süreci hakkında bilgi aldılar. Fabrikada 350 kişinin çalıştığını söyleyen İhsan Duru, fabrikanın günlük 200 ton bulgur paketleme kapasitesine sahip olduğunu aktardı. Duru, fabrikanın ISO ve HACCP belgelerine sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Gezi programı Karaman’da bulunan Yunus Emre Camiiziyaretiyle sona erdi.