Perder 35.Sayı - page 10

10
En iyi ambalajlar arasında
Lezita’dan iki yeni ürün
Ekici Peynir, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen Ambalaj
Ay Yıldızları 2013 Yarışması’nda “Dört Dörtlük” üçgen şeklindeki kaşar peyniri için
özel tasarladığı ambalajı ile “Gümüş Ödül”e layık görüldü
Lezita, şarküteri ailesine piliç jambon ve sebzeli piliç jambon ekledi
Ekici Peynir ambalaj konusunda uzman profesyonellerden oluşan Seçici
Kurul tarafından “Yetkinlik 2013” ödülüne hak kazanmış ambalajlar
üzerinden yapılan ikinci değerlendirmede, 96 tasarım arasından gıda
ambalajı kategorisinde “Dört Dörtlük” kaşar peyniri ile “Gümüş Ödül”
aldı. Ödüller Four Seasons İstanbul Hotel’de düzenlenen törenle sahip-
lerine verildi.
Türkiye’nin uluslararası yetkinliği tanınmış tek ambalaj tasarım
yarışması olan Ambalaj Ay Yıldızları 2013 Yarışması’nda, Ekici Peynir
Pazarlama İletişimi Sorumlusu Elçin Ekici Öztürk’e ödülünü Ambalaj
Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özadam
takdim etti.
Kaşar Peyniri Kategorisinde Türkiye’de ilk
Konu ile ilgili açıklama yapan Ekici Peynir Pazarlama İletişimi Sorum-
lusu Elçin Ekici Öztürk ödülden dolayı memnuniyetini dile getirirken
“Dört Dörtlük” Ekici Kaşar Peynir için kendi kategorisinde Türkiye’de bir
ilk olduğunu söyledi. Öztürk yaptığı açıklamada; “Açıldıktan sonra ilk
günkü tazeliğini koruyamayan kaşar peynir, tek açılışta tüketilememe
sorunundan dolayı zarar görür ve uzun süre saklanamaz. “Dört Dörtlük”
Ekici Kaşar Peynir 1.000 gramlık ambalajında her biri 250 gr olan 4
bağımsız üçgen kaşar peynirden oluşuyor. Dolayısıyla ürün ihtiyaç
kadar kullanılıyor. Kalan ürünler tazeliğini koruyor. Ayrıca dilimlemede
estetiklik ve pratiklik sağlıyor” dedi.
Özel masajlama tekniği ile üretilerek,
ağızda dağılan yumuşaklığa getirilen Lezita
Piliç Jambon ve üretim sırasında içine
kırmızı biber, yeşil biber ve havuç eklener-
ek, farklı bir lezzet ve görselliğe ulaştırılan
Lezita Sebzeli Jambon her öğün damakları
lezzetlendiriyor.
Özel trimleme uygulanarak uygun hale
getirilen ve boyutları ufaltılmış piliç etleri,
kendine has baharatlar içeren salamura
ile özel makinelerde vakum uygulaması
altında masajlanıyor. Böylece Lezita Piliç
Jambon, bu özel masajlama tekniğiyle daha
yumuşak bir yapıya kavuşurken, üstün bir
lezzete de sahip oluyor. El değmeden, özel
makinelerle geçirgen olmayan kılıflara
doldurulup, kendine has şeklini alması için
kalıplara konarak pişiriliyor. Tek başına,
sandviç arasına konularak veya salata
içerisinde keyifle tüketiliyor.
perder
perakende turu
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...88
Powered by FlippingBook