Perder 37. Sayı - page 20

20
perder
röportaj
“Lezzet diye bir şey var”
Muratbey markasını farklı kılan
nedir?
Her şeyden önce Muratbey; kaliteyi ön
planda tutan, kalitenin tüm gereklerini
yerine getirmeye çalışan ve sürekli kendini
yenileyen bir firma. Bu durum bizi, hem
kullanılan teknoloji hem de teknik alt yapı
bakımından sektördeki diğer firmalar-
dan ayrıştırıyor. Sektörümüzde modern
tesislerde sağlıklı üretim yaparken,
insanların lezzet beklentisi unutulmuş-
tur. Biz, modern teknolojiyi kullanırken
halkın lezzet beklentisine de cevap vererek
farklılaşıyoruz. Muratbey , peynir kate-
gorisinde “lezzet diye bir şey var “ diyen
markadır. Gücümüzü, sürekli kendimizi
yenilememizden alıyoruz. Üretimin, ticari
kaygılardan uzak olarak, en mükemmel
şekilde nasıl yapılması gerekiyorsa o
şekilde yapılmasını önemsiyoruz. Kârlılık
elbette önemli; ancak Muratbey olarak ön-
celiğimiz, kârlılıktan öte kaliteli üretim için
farklılaşmak. Bu amaçla inovatif çalışma-
larımızı sürdürerek, yeni ürünlerimizi tüke-
ticilerin beğenisine sunmaya çalışıyoruz.
Ürün çeşitliliğinizden bahseder
misiniz?
Kişi başı peynir tüketimini artıracak yönde
ve peyniri daha sevimli hale getirecek ino-
vatif ürünler yapıyoruz. Bu konuda Murat-
bey Naturena serimizle, Sürmeli ve Burgu
peynirimizle oldukça aşama kaydettik.
Yenilikçi peynir markası olan Muratbey’in
bugün 250 çeşit peyniri var. Farklı tatta
peynir çeşitlerini, ulusal ve yerel zincirler
Yarım yüzyılı aşkın geçmişe sahip olan Muratbey, inovatif ürünleriyle faaliyet gösterdiği
pazarda ayrıcalıklı bir yer edindi. Ürünlerini, 15 ülkeye ihraç eden Muratbey, 2014 yılında ürün
çeşidini 300’e çıkarmayı planlıyor. Murat Bey’in kuruluşundan, bu güne kadarki yolculuğunu
Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol’dan dinledik.
“Babamız Bilal Erol, 1950 yılında Ordu Mesudiye’den İstanbul’a göç ederek, Paşabahçe Cam
Fabrikası’nda çalışmaya başladı. Ardından, Eminönü’nde açtığı şarküteri dükkânında günde
1-1,5 ton tulum ve kaşar peyniri satarak çalışmaya devam etti. 7 yaşımdan itibaren Eminö-
nü’ndeki dükkâna gitmeye başladım. 1977’de, İTÜ’den Elektrik Mühendisi olarak mezun oldum.
Mezuniyetimden sonra bir süre İETT’de mühendis olarak çalıştım. Ardından askere gittim.
Döndüğümde, 1980 yılından sonra, bayrağı kardeşim Recai Erol ile birlikte devraldık.
Faaliyetlerimizi bir süre Rami Gıda Toptancıları sitesinde sürdürdük. 1993’te üretim alanına
da girmeye karar verdik. Zaman içinde Kastamonu, Adapazarı, Zonguldak ve Manisa gibi farklı
bölgelerde üretim yaptık. Sık sık yurt dışında peynir üretimi yapan tesisleri gezdik ve inceledik.
Dünyadaki gıda fuarlarına katıldık. 2004’de Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde Avrupa stantları-
na uygun bir üretim tesisi kurduk.
Gelişimin ve değişimin sürekli olmasının, iş hayatının temel kuralı olduğu gerçeğini unutma-
dan üretimlerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Necmi EROL
Necmi Erol, “Kârlılık elbette önemli; ancak Muratbey olarak önceliğimiz, kârlılıktan
öte kaliteli üretim için farklılaşmak”
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...84
Powered by FlippingBook