internet 38 - page 18

16
Şimşekürünleri “helal”
sertifikalı
Hedef: 100 ‘YeşilNokta’
ŞimşekA.Ş, “helal gıda”belgesi aldı
Unilever Türkiye, 2014 sonunakadar 50, 2015 sonunakadar 100 ‘YeşilNokta’ yapacak
Türkiye’de ilkkezüretilenBienKru-
vasangibi sıradışı ürünleriyledik-
katleri üzerine çekenŞimşekA.Ş.,
Helal Belgesi’ni kullanmahakkını
eldeetti.
TürkStandartları Enstitüsü’nden
Helal UygunlukBelgesi alanŞimşek
A.Ş.; kruvasan, bebebisküvisi, gof-
ret, hazır kekler vebisküvileri başta
olmaküzere çikolata tahıl ürünleri
vekakaolu tümürünlerinde “helal”
sertifikasını kullanacak.
Helal Gıdabelgesinin, gıdagüven-
liği konusundaki öneminedeğinen
ŞimşekA.Ş. GenelMüdürüErol
Şimşek, “Tüketicilerimize ‘helal’
belgeli ürünlerimizi sunmaktan
gurur duyuyoruz” diyekonuştu.
İslami kurallar doğrultusunda
elealınan ‘Helal’ gıdanınaslında
genel anlamdahijyen ve tüketici-
yeuygunlukanlamındaözellikler
bütününükapsadığını belirtenErol
Şimşek şöylekonuştu: “Şimşek
A.Ş. olarakgerekyurtiçindegerek
yurtdışında tüm tüketicilerimizin
ihtiyaç vebeklentilerini enüst
düzeydekarşıladığımızı kanıtlamış
oluyoruz. Ürünlerimizin sıradışı
olduğukadar tüketiciyeuygunlu-
ğunudagösteren ‘helal’ belgesini
gururla taşıyacağız.”
Unilever, dünyadabir ilki gerçekleştirdiği
‘Yeşil Nokta’ Projesiyle satış vedağıtım
noktalarını birer ‘Yeşil Nokta’yadönüştü-
rüyor.
Yeşil NoktaProjesi’ndeki gelişmeler
hakkındabilgi vermekamacıyladüzenle-
nenbasın toplantısındakonuşanUnilever
TürkiyeSatış veMüşteri Geliştirmeden
SorumluBaşkanYardımcısı CemTarık
Yüksel, dünyamızın içindebulunduğu
çevresel sorunların, ancakherkesinkendi
üzerinedüşeni yapmasıylaaşılabileceğini,
bunedenleüretimden tüketimekadar
zincirinher halkasının, üzerinedüşen
sorumlulukları yerinegetirmesinin çok
önemli olduğunu vurguladı.
Yüksel, tüketicileri vemarket çalışanlarını
hemYeşil Nokta’daalınanaksiyonlarla
ilgili hemde sürdürülebilir yaşamanasıl
katkıdabulunabilecekleri konusunda
bilinçlendirmeninbüyükönem taşıdığını
vurguladı.Market çalışanlarına süreçle il-
gili eğitimler
verilirken,
tüketicileri
bilinçlen-
dirmek
amacıyla
mağaza için-
deki alanlar
vemağaza
girişlerikul-
lanılıyor.
Tüketiciler,
mağaza için-
dekurulan
‘Sürdürüle-
bilirlikKöşe-
leri’ ilekendi
hayatların-
danasıl değişiklikler yapıpbuajandayı
destekleyecekleri konusundauzmanlar
tarafındanbilgilendiriliyor.
2013yılındabaşladıkları projedebugüne
kadar 20 satışnoktasınınYeşil Noktadip-
loması aldığını, 15’inde ise sürecindevam
ettiğini vurgulayanYüksel, , “ 7Yerel
Market, 7Distribütör, 3eczane, 3Unilever
ofismağazası faliyetlerine ‘Yeşil Nokta’
olarakdevamediyor dedi. Yüksel, 2014
sonunakadar 50, 2015 sonunakadar 100
‘Yeşil Nokta’yaulaşmayı hedeflediklerini
açıkladı.
Yeşil Noktalarındış ışıklandırmadaLED
sistemler kullanarak%33elektrik tasar-
rufueldeedebileceğini belirtenCemTarık
Yüksel, bunundabir futbol sahasının
yarısı kadar büyüklükteki ormanalanının
sağladığı karbonemisyonu faydasına
denkgeldiğini vurguladı. Yüksel’in verdiği
bilgiyegöre, bir Yeşil Nokta, su tasar-
rufluarmatürler ve sensörlümusluklar
kullanarak, normalmusluklarakıyasla
%85’e varanoranda tasarruf sağlayabilir.
Enerji tasarruflu soğutucukullanımı ileyıl-
da8,241kWhenerji tasarrufueldeedebilir;
budaortalamaküçükbir ailearacının55
depoyakıt harcamasınadenkgeliyor.
perder
perakende turu
1...,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17 19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,...76
Powered by FlippingBook