Perder 41. Sayı - page 76

74
Verimliliği artırmak ve iş yaşamının niteliğini yükseltmekle rekabet
üstünlüğü sağlamak…Bu iki unsur, insan kaynakları yönetiminin iki
temel aracı olarak karşımıza çıkıyor.
Sürdürülebilir olma yeteneğimizin sınandığı günümüz şartlarında,
ayakta kalabilmek için yere daha sıkı basıyoruz. Rasyonalizm
(akılcılık) ve empirizm (deneycilik) metodolojisi etrafında iş yapma
yeteneğimizi geliştiriyor ve sürdürülebilirlik ekseninde daimi olmayı
hedefleyerek işletmemizin; çevre, toplum ve ekonomi politikalarını
oluşturuyoruz.
Çevre ile ilgili sürdürülebilirlik çalışmalarında, küresel sorunların
çözümüne katkıda bulunmak en başta yer alıyor. Dünya suyunun
kullanımı ile ilgili çok çarpıcı bir veriyi paylaşmadan geçmek istemiyo-
rum. Bir porsiyon kırmızı et tabağımıza gelene kadar tam 10.000 litre
dünya suyu harcıyor. Bu çarpıcı veri her gün çoğumuzun sıklıkla masa-
sından, çöp sepetine geçen A4 kâğıt için ise 10 litre olarak saptanmış.
Bir porsiyon kırmızı et veya bir adet A4…Ürün masamıza, tabağımıza
gelene kadar gelecek nesillerin kaynağını kullanıyoruz. Sürdürüle-
bilirlik için kaynakların etkin ve doğru kullanımı gerekiyor diyoruz.
Peki ya, hizmet? Hepimizin sıklıkla belirttiği gibi hizmet de bir ürün ve
TPF’nin Sapanca çalıştayında Sayın Tahsin Pamir, “Hizmet bir üründür
ve onun da bir maliyeti vardır” cümlesi ile insan kaynağının doğru
ve etkin yönetilmesi gerektiğini ve çeşitli parametrelerde işletmenin
finansal gücüne yaptığı etkiye dikkat çekti.
Tam da bu sebepten, Ankara PERDER’de insan kaynakları yönetici-
lerimiz ile bir araya geldik. Bizim bir araya geliş nedenimiz “insan”dı.
PERDER üyesi işletmeler olarak, toplum ve ekonomi parametrelerinde
süreklilik arayışımıza “çalışan” üzerinden cevap bulmaya çalıştık.
Çalışanımızın işteki sürekliliğini sağlamaktaki nihai amaç, elbette
işletmenin sürdürülebilirliğidir.
İnsan Kaynağına
bakış
Nuray Abbas
Ankara PERDER Koordinatörü
Dosya
1...,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75 77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,...124
Powered by FlippingBook