Perder 35.Sayı - page 34

34
perder
röportaj
“Polonez Mini Lezzet”
raflarda
Polonez Gıda, “Polonez Mini Lezzet Serisi” ile tüketim alışkanlığını yeni bir boyuta
taşıyor
Polonez’in kuruluş öyküsünden bah-
seder misiniz?
Polonez 1986 yılında İstanbul Çatalca’da
kuruldu. Polonezköy Tereyağları ile or-
taklık yaparak başlandı ve o dönemde süt
ürünlerinde Polonezköy, et ürünlerinde
de Polonez markası benimsendi. 1990’lı
yıllara girerken Polonezköy Tereyağları
ile ortaklık bitirildi ve sadece işlenmiş et
ürünleri alanında üretime devam edildi. Bu
dönemde üretim miktarları düşüktü. Ancak
1990’ların ikinci yarısıyla birlikte, ulusal
ve yerel marketlerin hızla büyümesiyle
Polonez de ürünlerine bu marketlerde yer
vererek büyümeye ve kapasitesini artırma-
ya devam etti.
Polonez’in sektördeki mevcut duru-
mu hakkında neler söylersiniz?
Polonez, 500’e yakın çalışanı ile sektörde
ilk üç marka arasında. Organize perakend-
ede sucukta lideriz ve toplamda da liderliğe
yakın firmalar arasındayız. Bulunduğumuz
satış noktalarında kemikleşmiş bir müşteri
kitlemiz var. Çalışmaya yeni başladığımız
marketlerde, mevcut şarküteri pazarların-
dan pay almak yerine, yeni müşterilerle
pazarlarını büyütmeyi hedefliyoruz.
Markete ekstradan müşteri çekiyoruz ve
fayda sağlamış oluyoruz. Böylelikle mar-
ketin pazarını da büyütüyoruz. Bu konuda
oldukça başarılıyız. Bizim kemikleşen
müşterimizi o noktalara çekmiş oluyoruz.
Buradaki pazarlama çalışmalarımız old-
ukça kuvvetli. Tadım aktiviteleri yapıyoruz.
100’e yakın ürün çeşidimiz var. Özellikle
dilimli ve paketli gruplarda oldukça çeşitli
ürün gamına sahibiz. Üretimde 200 kişiye
istihdam sağlıyoruz. Çatalca’daki tesisler-
imizde yıllık olarak 7 bin tondan fazla ürün
üretip, Türkiye’de satışını yapıyoruz.
Polonez üretim ve kalite standart-
larında nelere önem veriyor?
Yıllardır değişmeyen bir lezzetimiz var.
Bunu da, aldığımız hammaddeye çok özen
göstererek sağlıyoruz.
Ürün gruplarında tüketicilerin terci-
hleri ve trendler ne yönde ilerliyor?
Türkiye’nin en çok sevdiği, en geleneksel
ürün sucuk. Örneğin salamda satışlar
yıllardır stabil ilerliyor. Ancak sucukta
satışlarımız katlanarak büyüyor. Sosis-
de ise yıllardır yüzde yüz dana sosis ile
pazarda yer almaktayız. Mart ayından iti-
baren karışımlı ürünlerin kalkması ile dana
sosise dönen pazarda satışlarımızda önem-
li artışlar gerçekleşti. Sosis grubuna yeni
ürünler ekleyerek bu alanda satışlarımızı
daha da geliştireceğiz.
Polonez markasının üreticisi Trakya Et ve Süt Ürünleri A.Ş., 1986 yılında işlenmiş et
ürünleri alanında faaliyetine başladı. Şirketin İstanbul Çatalca’da bulunan tesisleri,
yıllık 8 bin ton işleme kapasitesine sahip. Üretiminde Helal Et Standartlarına sahip
dana, hindi ve tavuk eti kullanılıyor. Bu kapsamda geliştirilen yağı azaltılmış ürünler,
sektöründe ilk olmasıyla dikkat çekiyor.
Şirket, GMP (İyi Üretim Uygulamaları), GHP (İyi Hijyen Uygulamaları) ve Gıda Güvenliği
Uygulamaları olan ISO 22000 ve HACCP sistemlerinde belgelendirilmiş olarak faaliyet
gösteriyor. Bununla birlikte BRC (İngiliz Perakendecilik Komisyonu) ve IFS ( Uluslar-
arası Gıda Standardı) standartlarını da uygulayarak kalite güvence sisteminde sürekli
iyileştirme ve geliştirme hedeflerini sağlama çalışmalarına da devam ediyor.
Polonez, sektöründe katma değer yaratmaya devam ederken, aynı zamanda üretim
tekniğindeki çevreci yaklaşımlarıyla da dikkat çeken bir kuruluş. Şirketin üretim tesis-
leri, doğa dostu üretim nasıl yapılır sorusuna özgün bir model ile yanıt olmaya aday.
Tesis içerisinde toplanan tüm sular atık su işleme tesisinde içme suyu standartlarına
getirilerek doğaya sağlıklı bir şekilde veriliyor.
Piyasaya yeni sürülen “Polonez Mini Lezzet Serisi” ve markanın hedeflerini Polonez
Genel Müdürü Andaç Günsoy ile konuştuk.
Andaç GÜNSOY
1...,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33 35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,...88
Powered by FlippingBook