Perder Dergisi 42. Sayı - page 110

A
nkara’nın köklü zincir markası Şekerciler, Etlik
ve İncek’te açtığı gurme konseptiyle farklı bir
mağazacılık örneği sergiliyor. Ankara’nın her
semtinde olmayı hedefleyen Şekerciler, gurme
mağazalarında satışa sunduğu yöresel ürünlerle fark
yaratarak müşterisine yeni lezzetler sunuyor. Şekerciler
Market Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şekerci ile yeni
konseptlerini ve onaylanan Perakende Yasası’nı konuştuk.
Zincirinize gurme adıyla yeni bir konsept eklediniz. Bu
ihtiyaç neden doğdu?
Şekerciler Market olarak, farklılaşma çabalarımızı uzun
süredir devam ettiriyoruz. Hepimizin bildiği gibi, yoğun
rekabet ortamının ve de müşteri tüketim kültürünün
değişmesi, bizim daha önce yaptığımız Ar-Ge çalışmaları
ile birlikte bu konsepti hazırlamamıza vesile oldu.
Müşterilerimizin her zaman en taze, en lezzetli ve en
kaliteli ürünleri, en rahat ve en kaliteli ortamda satın
almalarını hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2014 yılı içerisinde
açtığımız iki yeni şubemizi (Etlik Gurme ve İncek Gurme)
bir üst sınıfa taşıyarak gurme özelliği kazandırdık.
Gurme konsepti ile hangi semtlerdesiniz?
Şu anda Etlik ve Çayyolu’ndayız. Çok kısa bir süre
sonra Ankara’nın her semtinde olabiliriz. Tüketici
nezdinde algımız, hep kaliteli olmuştur. 1-2 şube ile bu
algı oluşamaz. Algımızı 30 yıllık tecrübe ve deneyime
borçluyuz.
Gurme mağazalarınızda satışa sunduğunuz ürünlerde
nasıl bir farklılık var?
Etlerimiz, anlaşmalı üreticimizden Erciyes Dağı
eteklerinden tüm tazeliği ve lezzetiyle reyonlarımızda
satışa sunuluyor. Şarküteri ürünlerimiz, yöresinin
en lezzetli üretimlerinden elde ediliyor. Meyve ve
RÖPORTAJ
108
Şekercİler’den
“gurme” atağı
Herkes en iyi bildiği işi
yapmalı ve işine hâkim
olmalı
1...,100,101,102,103,104,105,106,107,108,109 111,112,113,114,115,116,117,118,119,120,...140
Powered by FlippingBook