Perder 39. Sayı - page 53

51
perder
pazar
2003 yılında Bursa fabrikasıyla dondur-
ma pazarına giren Türkiye’nin en büyük
yerli dondurma üreticisi Ülker Golf, gerçek
Maraş dondurması üretimiyle Maraş
dondurma pazarında liderliği hedefliyor.
Ülker Golf ‘ün 2003 yılında 10 milyon litre
olan üretim kapasitesi, aradan geçen on
bir yıl içinde 160 milyon litreye ulaşırken,
2013 yılı itibariyle Türkiye’deki dondurma
tutkunları her gün yaklaşık 3 milyon adet
Ülker Golf tüketiyor. 2013 sezonunda 2,2
milyar lira seviyesine ulaşan Türkiye don-
durma pazarında, 2012 yılına göre %12
oranında büyüyen Ülker Golf, ambalajlı
dondurma pazar payını % 24’e çıkarttı.
Kahramanmaraş fabrikamıza 75 milyon
lira yatırım yaparak 11 yıldaki toplam
yatırımımızı 325 milyon liraya çıkar-
dık. Bu fabrikada yılda 40 milyon litre
dondurma üreteceğiz. Ülker Golf olarak
3 yıl içerisinde bu pazarı önemli ölçüde
büyütmeyi hedefliyoruz ama asıl amacı-
mız Maraş dondurmasını tüm Türkiye’ye
tattırdıktan sonra bir dünya markası
yapmak. 2006 yılında ilk olarak Balkan
ülkelerine ihracata başlayan Ülker Golf’ün,
2014 yılı itibariyle Balkanlar, Ortadoğu
ve Kuzey Afrika bölgelerinde toplam 13
ülkeye 20 milyon dolarlık ihracat hacmini
aşması hedefleniyor. Markanın hedefinde
uluslararası dondurma liginde yerini daha
da sağlamlaştırmak var. Daha önce Suudi
Arabistan ve Suriye’de dondurma üretimi
yapan Ülker Golf, Ürdün’de faaliyete geçen
yeni fabrikasıyla yola devam ediyor. Ülker
Golf, nüfusu 8 milyon olan Ürdün’de %8
oranındaki pazar payını hızla arttırmayı
hedefliyor.
Ülker Golf ‘ün uluslararası yatırım projeleri
arasında Mısır da önemli bir yer tutu-
yor. Projenin detaylandırılmasına ilişkin
çalışmalar devam ediyor. Her yaşın keyifle
yiyebileceği ve kolayca ulaşabileceği
inovatif ürünler sunan Ülker Golf, Golf
Maraşım’la beraber Maraş dondurmasını
ilk kez kornete taşırken, Royal mini kuplar,
Hobby Rengarenk, Metro ve Coco Star
ürünlerini de bu yaz dondurma severlerin
beğenisine sunuyor.
“Bölgenin en önemli ihracatçısı
olacağız”
Gökhan Aydın
Ülker Golf Genel Müdürü
katkı malzemesi, transyağ, margarin glu-
koz şurubu, früktoz şurubu ve emülgatör
kullanmıyoruz. Bu maddeleri kullanmadan
dondurma üreterek dünyada bir ilki ger-
çekleştirdiğimizi söyleyebiliriz.
Tüketicilerde, “dondurma yalnızca yazın
yenilir” algısı mevcut. Oysaki dondurma
her mevsim tüketilebilecek en sağlıklı
tatlılar arasında yer alıyor. L’era Fresca
olarak, semi-fredo (yarı soğuk) dondur-
malarımız ve dondurmalı pastalarımızla,
kışın da dondurmaseverlerin vazgeçilmezi
olacağımıza inanıyoruz. İtalya’nın premi-
um kahve şehri Napoli’nin eşsiz kahvesi
de dondurmalarımıza ve pastalarımıza kış
günlerinde eşlik edecek. Gerek dünyada
gerekse Türkiye’de doğal, sağlıklı ve aynı
zamanda dondurmayı gerçek kıvamında
ve lezzetinde üretilmesi için kat edilmesi
gereken çok yol olduğunu düşünüyoruz.
Üretim kalitesi maliyetleri artırıyor. L’era
Fresca olarak önceliğimiz maliyetlerimiz
artsa da sağlıklı, doğal, istediğimiz kalite-
de dondurma üretimi yapmak ve uygun
fiyatlardan satışa sunmak. Bizim farkımız
bu olacak. Bu açıdan sektöre örnek olmayı
amaçlıyoruz.
1...,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52 54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,...92
Powered by FlippingBook